Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Jul.2021, 07:30
Dodala je PRSTOHVAT SOLI na krišku LUBENICE, a kada čujete ZAŠTO i vi ćete, ovo će vam biti omiljena poslastica
Probajte.
Sećate se trika koji je prošle godine zapalio internet? Reč je o receptu za serviranje lubenice po kojem se podrazumeva da je začinite sa malo soli.
Poslastičarka Nikol Veston iz Los Anđelesa tvrdi da su so i omiljeno letnje voće zaista dobitna kombinacija, iako je pomisao na to bizarna.
- Priznajem, bila sam skeptična kada sam prvi put imala posoljenu krišku lubenice u rukama. U to vreme moj prijatelj je insistirao da moram da probam, tvrdeći >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da je tako još slađa. Probala sam i bio je u pravu - zaista je bolja posoljena - napisala je ona.
Stručnjaci tvrde da je umereno posoljena lubenica sjajna stvar, i da nema razloga da ovo ne probate. Naime, so daje intezivniji ukus lubenici, jer kreira slano-slatki kontrast, omogućavajući da slatkoća dođe do izražaja, a ujedno podstiče proizvodnju pljuvačke, što opet ovo voće čini sočnijim.
Ipak, budite obzrivi - previše soli neće dati dobar efekat. Dovoljno je da prsohvat soli rasporedite ravnomerno po krišci lubenice koju planirate da u slast pojedete. Setite se koliko je poslednjih godina salata od lubenice sa feta sirom popularna, te vam ova kombinacija možda ipak neće delovati toliko odbojno.
Takođe, lubenica nije jedino voće koje se dobro slaže uz slane stvari - opšte je poznato da se dinja u kombinaciji sa pršutom ili suva šljiva sa slaninom smatra pravim specijalitetom.
Nastavak na SrbijaDanas.com...