Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Jul.2021, 14:12
Cvekla je odlična za JAČANJE IMUNITETA: Pripremite je ovako, biće ukusna i ZADRŽAĆE sve korisne sastojke
Savršeno jelo.
Cvekla je povrće koje bi u suštini trebalo da bude u osnovi ishrane svakoga ko želi da ojača imunitet i povrati snagu. Ipak, ostaje pitanje kako je pripremiti da bude ukusna i lako svarljiva, jer ukoliko je jedete presnu to može podstaći zatvor.
Evo kako da pripremite jelo sa cveklom koje je savršeno nutritivno, ukusno i zravo.
Sastojci:
Priprema
Na maslinovom ulju propržite sitno iseckan luk. Za to vreme >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << oljuštite šargarepu i isecite je na kockice, a zatim i cveklu. Dužina kuvanja zavisi od toga koliko je krupno isečeno povrće.
Pržite par minuta šargarepu i cveklu sa lukom (prazilukom) uz povremeno mešanje. Zatim sipati toplu vodu i smanjiti temperaturu, čorbi dodati isečenu jabuku ili krompir i đumbir ako koristite svež. Kuvati 30-ak minuta dok se povrće ne raskuva pa skloniti sa vatre.
Prohladiti malo povrće pre stavljanja u blender. Izblendirajte masu i vratite u šepru. Začinite sa soli, biberom, limunovim sokom (i đumbirom u prahu). Potaž služiti topao mada je odličan i hladan.
Nastavak na SrbijaDanas.com...